top of page
aboutLanding.JPG

Om Wellness 4 life

Ohälsan i Sverige ökar och är en stor kostnad för samhället, företaget och inte minst individen. Vad kan vi då göra för att öka folkhälsan och vad kan du göra för att du ska uppleva hälsa?

Wellness 4 life ser till helheten när det kommer till hälsa. Vi erbjuder kostrådgivning, träning och coaching för att du som privatperson ska finna en balans i livet. Det handlar inte om prestige eller prestation utan om att må bra och att ha energi i vardagen.

Vi hjälper företag att öka deras välmående genom att investera i sina medarbetare.  Friska medarbetare som upplever hälsa, känner gemenskap och delaktighet ger ökad lönsamhet och produktion för företagen.

Vilka är Wellness 4 life?

Lena Nylander startade företaget för snart två år sedan.

Hon är utbildad: 

  •  hälsocoach och friskvårdskonsult

  • personlig tränare

  • kostrådgivare och kock

  • löpcoach

Hon anser att det är viktigt att se till helheten när det gäller hälsa och att få en balans i livet. Många arbetar mycket och är ständigt tillgängliga via sociala medier. De upplever ständig stress, har svårt att sova och koppla av. Tröttheten gör att de inte orkar ha en meningsfull fritid. De känner att inte tiden räcker till för att ta hand om sig själva. Lena har själv varit där och vet att alltför många som är kvar i ekorrhjulet. Det är er hon vill hjälpa.

Från Lena

Jag är gift och har två tonårsbarn och hunden Morris. Bor i Torslanda i utkanten av Göteborg nära hav och skog.  Det är fantastiskt att ha möjligheten att bo så nära naturen. Promenaderna, träningen och löpningen blir 100 gånger bättre ute i naturen. Löpning är min grej, det går inte fort och jag är ingen ultralöpare men det handlar inte om det. Jag mår bra av det och får mer energi i vardagen.

 

En sport jag verkligen tycker om är handboll, som är en riktigt rolig och fartfylld lagsport. Båda mina barn har spelat och jag var deras tränare i flera år. Jag utvecklades mycket under de åren och det var en härlig period i mitt liv. Jag spelade när jag var yngre och provade även på äldre dagar i de lägre divisionerna.

 

När det kommer till arbetslivet har jag arbetat i många branscher och en röd tråd är stressen som många upplever. När sjukskrivning är ett faktum sätts åtgärder in. Om arbetsgivaren hade arbetat hälsofrämjande hade man kunnat undvika sjukskrivning och de kostnader de innebär för alla parter.

Mitt arbete som hälsofrämjande hälsocoach innebär att jag ser till de faktorer som bidrar till god hälsa och hjälper företag att gå från riskgrupp till friskgrupp.

bottom of page